Sohasem tudhatjuk milyen változást hoz az életünkbe egy ausztriai állás – így lett a barátnőm könyvelőből szaunamester

Az utóbbi tíz évben nagyon divatba jött a wellness. Azóta sorra nyílnak a különböző wellness szállodák, panziók, akik nem csak szállást nyújtanak az ott megszállóknak, hanem mintegy testi-lelki feltöltődésen mennek keresztül a szolgáltatások által.

ausztriai állásHa meghalljuk a wellness szót, egyből beugrik az élményfürdő, a jakuzzi, a szauna, de persze ezek csak az alap szolgáltatások. Ehhez kapcsolódhatak a különböző masszázsok, vízi foglalkozások, illetve bizonyos sport foglalkozások is a részei lehetnek. Mivel a wellness maga egészségmegőrző programok összessége, ebbe a fogalomba természetesen bele tartozik az egészséges táplálkozás is.

Azért vagyok nagyon képben ezt a témát illetően, mert én magam is szívesen járok ilyen helyekre. Ha tehetem évente legalább kétszer ellátogatok egy wellness hotelba, vagy panzióba. Manapság nagyon jó kuponokat lehet kapni, amivel nagyon jó áron lehet elcsípni ezeket az élményeket. Vannak különböző weboldalak, amik kifejezetten ezeket az ajánlatokat gyűjtik össze.

A másik oka, hogy ennyire szeretek hódolni a wellness élményének, az az, hogy a barátnőm szauna mester. Aki esetleg nem tudná, annak elmondom, hogy ő az a személy, aki a szauna szeánszokat levezényli. Egy ilyen szeánsz 15 percig szokott tartani, közben felöntésekkel hirtelen megnövelik a páratartalmat, ezalatt a szaunamester törülközőjével keringeti a levegőt.

Rajta kívül nem is ismerek olyat, aki ezzel foglalkozik. Tulajdonképpen úgy jött neki ez a szakma, hogy nagyon megunta már a munkáját, ami nem csoda, hiszen könyvelőként dolgozik. Gondolt egyet, és mivel nagyon jól beszél németül, ausztriai állás után kezdett el nézelődni a neten. Mivel felszolgáló tapasztalata nincs, de nagyon jól beszéli a nyelvet, gondolta megpályáz recepciós állásokat. Különben kifejezetten dekoratív, szóval nem is volt kétségem affelől, hogy sikerül neki. Jelentkezett is egy wellness panzióba, nem messze a határtól. El is jutott az interjúig, de, mint kiderült, menetközben az állást már betöltötték, de szerencséjére éppen üresedés volt a wellness részleg recepcióján. Nem különösebben bánta, mert mindig is vonzotta a wellness világa, így közelebbről is megismerkedhetett ennek a működésével. Időközben elvégzett egy szaunamester tanfolyamot is, amit a cég fizetett. Sose gondolta volna, hogy egy ausztriai állás miatt ekkora fordulatot vesz az élete, mármint ami a munkát illeti. Sokkal szívesebben jár be dolgozni, egy kicsit se bánja, hogy váltott, sőt. Engem is mindig arra bíztat, hogy kezdjek el ausztriai állás után nézni.

Én egyenlőre nem érzem magam elég bátornak ehhez, bár, hogy ő már kinn van, nekem sokkal egyszerűbb lenne, mint neki anno egyedül. Mindenesetre a nyelvet már elkezdtem gyakorolni, hiszen sosem lehet tudni, mikor gondolom meg magam és kerekedek fel.