Napelem rendszer családi házra, panzióra is

Barátnőm és a párja imádnak wellness hétvégéken feltöltődni. Van egy 3 éves kutyusuk is, akit általában mindenhova magukkal visznek, de a legutóbbi alkalommal sajnos nem sikerült nekik olyan helyet találni, ami kutyabarát lenne. Mivel kvázi én vagyok a kutya második gazdája – egy jó tündér keresztanya szerepkör ez valójában – ezért felajánlottam, hogy szívesen vigyázok a kutyusra addig, amíg ők pihennek. Számtalan esetben van olyan, hogy a gyereket hagyja itthon egy pár a közös, romantikus utazásnál, néha megeshet, hogy a kutya is itthon marad, és akkor legalább lesz minek örülni, ha visszatérnek a pihenésből.

Így is lett, átköltöztem arra a pár napra barátnőm lakásába és pesztráltuk egymást a kutyussal. Jót tett nekem is, meg neki is egy kis környezetváltozás.

Aztán amikor hazaértek, hatalmas volt az öröm mind a kutya mind a gazdik részéről is. Úgy örültek egymásnak, mintha már évek óta nem látták volna a másikat. Barátnőm párja azonnal neki is látott a kipakolásnak és a rendrakásnak, míg barátnőm fáradtan, egy hatalmas sóhaj kíséretében lehuppant mellém.

Elmesélte, hogy élete szerelme olyat alkotott, hogy majd lesült a képéről a bőr. Nem tudtam elképzelni sem, hogy Tibi mivel tudott ilyet okozni Diának, hiszen már együtt vannak 8 éve és igaz, ha egy kicsit megbolondulnak, akkor tudnak nagyon hülye dolgokat csinálni, de alapvetően két értelmes, felnőtt emberről van szó. Mint kiderült, ezen a hétvégén minden volt mind a kettejük, csak értelmes nem. Úgy gondolták, hogy ez a gyereknélküliség felhatalmazza őket arra, hogy annyira bolondok lehessenek, mint tini korukban, ezért mindent meg is tettek annak érdekében, hogy ez így alakuljon. Már ahogy elhagyták a kerületet, betértek egy hipermarketbe bevásárolni az útra és feltankoltak rengeteg sörrel és vodkával. Úgy néz ki a pihenés másik oldalára is igényt tartottak hirtelen. Ezt talán nevezhetjük az ő esetükben aktív pihenésnek. Miután megérkeztek, azonnal nekiláttak elpusztítani a hatalmas mennyiségű szeszt, miközben alig használták ki a wellness részleg lehetőségeit. Összebarátkoztak egy hasonló korú párral, akik szintén a függetlenségüket ünnepelték meg a nyaralás során, csak ők a gyereküket hagyták otthon a nagyszülőkre. Tibi és a másik srác szintén környezetvédelmi mérnökök, ezért végig a jobbnál jobb megoldások ötleteivel fárasztották egymást és néha a panzió tulajdonosát is. Előadták neki, hogy micsoda ötlet a napelem rendszer felszerelése családi házra, sőt a panzióra is. Rengeteg spórolás, környezettudatosság, és a környezettudatos vendégek számát is növelnék ezzel és ezekhez hasonló érvek. Dia állítása szerint ezt csak onnan tudjuk, hogy ő is végighallgatta a napelem rendszer bevezetésének gyönyöreit legalább négyszer, ugyanis a másik páros lány tagja rohadt unalmas volt. Csak a gyerekről tudott beszélni, soha semmire nem kérdezett rá, csak ontotta magából azokat a témákat, amik Diát nem érdekelték és nem is igen tudott rájuk reagálni. Hatalmas élmény lehetett.

Így aztán teljes mértékben megértem, hogy édes volt a hazaérkezés, és a kutya öröme, mert Diánál valószínűleg még én is jobban szórakoztam a hétvége során, akinek az egész társasága mindössze egy beszédképtelen kutya volt. De legalább lehetett vele labdázni.