Menjünk el wellnessre a diákmunkánk fizetéséből

A wellness egy olyan szolgáltatás, ami a mai világban már nem tartozik a luxuscikkek közé. Pedig el sem lehetett volna képzelni hasonlót a nagyszüleim idejében. Hiszen akkor még az is egy óriási dolognak számított, ha egy család egy évben egyszer le tudott jutni a Balatonra. Most pedig ha felmegy az ember az internetre, sorjában fogja látni a különböző ajánlatokat.

Ezeket pedig érdemes kihasználni, ha van mondjuk pár fölös szabadnapunk. Bár nem mindegyik wellness program fogja majd hozni a hozzá fűzött reményeket, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni őket. Egy hétvége erejéig végre nem kell azzal foglalkoznunk, hogy a lakást kell takarítani, vagy el kell intézni valamit a ház körül. A családon belüli kapcsolatoknak is jót tehet, hiszen itt végre mindenki egy kicsit kiengedhet.

Persze lehet bármilyen olcsó az adott wellness szállás, akkor is szükségünk lesz pénzre, én pedig egészen szűkében álltam ennek az utóbbi időben. Az iskola mellett mindenképpen találni akartam valami munkát és még szerencse, hogy az egyik barátom említette nekem a Topiwork oldalát. Azt mondta, hogy itt online el tudom intézni a jelentkezést és sokkal kényelmesebb, illetve gyorsabb, mint bármilyen más iskolaszövetkezet, amivel idáig kapcsolatban volt. Megcsillant rögtön a szemem és nem is haboztam, beírtam a keresőbe, hogy Topiwork.

Elsősorban engem az it diákmunka érdekelt, de örömmel láttam, hogy az oldalon milyen sokféle munkalehetőség van. Ha pedig tájékozódni szeretnénk a választékban, akkor már a kezdőlapon elérhető lesz számunkra a diákmunkák keresője, ahol több szempontot is megadhatunk, amik alapján szűrni fogja a rendszer a találatokat. Elsőként mindenképpen adjuk meg azt, hogy milyen helységben szeretnénk dolgozni, hiszen ezzel rengeteg felesleges találatot ki tudunk majd szűrni. Ha ezzel készen vagyunk, akkor pedig két lehetőség áll előttünk…

Az egyik, hogy pontosan megadjuk a munkakört, amit vállalni szeretnénk. Nekem azonban csak legfeljebb halvány fogalmam volt arról, hogy valami it diákmunka érdekelne, de nem tudtam, hogy konkrétan mit lenne érdemes vállalnom. A Topiwork oldalán azonban erre találták ki a kategóriák rendszerét, ami perspektívát adhat nekünk, a munkavállalás kusza világában. Mivel itt főbb címszavak alá vannak gyűjtve a különféle munkák. Az it diákmunka mellett gazdasági vonalon is elindulhatunk mondjuk, de ha éppen egy kis mozgásra vágyunk, akkor fizikai munkák is bőven elérhetők.

Mindenki meg fogja találni a maga számítását a Topiwork oldalán. Az it diákmunka kategórián belül pedig örömmel nyugtáztam, hogy rengeteg lehetőségem van. Külön megörültem annak, hogy az álláshirdetések közül több is gyakornoki pozícióra szól. Azért volt ez olyan nagy dolog, mivel egy gyakornoki pozícióval meg tudom alapozni akár az egész jövőmet is. A Topiwork emellett mindegyik munka mellé feltünteti azokat az alapinfókat, amiket érdemes tudni az adott munkakörről. Ebbe pedig a fizetés is beletartozik, úgyhogy nem fog az utolsó pillanatra maradni ez a nagyon fontos adat.

Én maximálisan meg voltam elégedve azzal, amit láttam, úgyhogy neki is kezdtem a jelentkezés folyamatának. Elsőként persze gyorsan fel kellett regisztrálnom, hogy a Topiwork-nek meglegyenek az adataim. Ez azonban nem vett igénybe többet pár percnél és már rá is nyomhattam a jelentkezés gombra. Meglepően rövid időn belül fel is vették velem a kapcsolatot és pár hét alatt már meg is lett az it diákmunka, amiről olyan sokáig álmodoztam.