Lengéscsillapító: a potenciális gyilkos

Egészen pontosan a wellness hétvégénket ölte meg majdnem, sajnos. Lett végül azért happy end, de ettől függetlenül ijesztő volt! Pedig már csak úgy negyven kilométer volt hátra Budapestig, de a baj nagynak tűnt…

Éppen, hogy odaértünk volna, de ez nem így működik!… Ha az ember oda is ér a feltöltődős hétvégére, ha tudja, hogy a kocsi félig döglötten áll a parkolóban, és nem tudjuk a párommal közben, hogy haza egyáltalán eljutunk-e vele, akkor az kinyírja a hangulatot!

Kinyírta volna pontosabban, de akkor jött ez a tipp: Lengéscsillapító. Igen, ez egy autószerviz, a “Méta”, ahogy a haverom csak hívja őket. És pont útba estek, és szerencsére volt épp megüresedésük is, ezért be tudunk lendületből gurulni és otthagyhattam a kocsit náluk a hosszúhétvégénk első felében. Mire mentünk volna haza, bőven meg is csinálták.

Tényleg elképesztően gyorsan dolgoztak! Elállt a szavam teljesen. És tényleg, óriási szerencse, hogy volt kit az odaúton felhívnom, aki ismerte őket, tudta ajánlani jó szívvel ezt a szervizt. És, hogy pont útba estek… Na az főleg mák…

Ott van minden kontaktjuk, én javaslom, hogy az is bátran látogasson el hozzájuk, akinek nem esik annyira közel. Mert prímán dolgoznak, talán a legprímábban, amit valaha tapasztaltam. Lehet, hogy másnak nem lesz ekkora szerencséje, hogy pont egy üresedéskor “esik be” oda, amikor egy ügyfelük visszavonja a dolgot, mert elutazik sürgősen és mégsem tudja vinni a kocsiját, de ultrakönnyű hozzájuk a weboldal utasításai alapján is időpontot foglalni. És tényleg megéri!

Meg is nézhetitek, képeken is a honlapjukon, hogy mi ez a műhely, amiről így áradozok, de a websitejuk másmilyen szempontból is nagyon-nagyon informatív. Például már ott várakozva, abban a pár percben is el tudtam olvasni, mit lehet tudni a lengéscsillapítóról, annak problémáiról.

Igen, ők egy ennyire “általánosan autós hely”, hogy vannak informatív tartalmaik azok számára is, akik nem tudnak pont hozzájuk járni szereltetni, mert mondjuk az országnak egy onnan nézve kiesőbb pontján élnek. De még nekik is hasznos a Méta honlapja.

Lengéscsillapító: ez egy kopó része a kocsinak, amire figyelni kell, mert örökre nem fog szolgálni! 30.000 kilométer után még az újra is rá kellene nézni, ezt ne felejtsétek el! Sajnos én elfelejtettem, és lett is belőle baj… A Métánál speciális eszközökkel is tudják vizsgálni az állapotát, nem csak szemrevételezéssel, vagy mechanikusan. Mint ahogy minden egyébben is eléggé korszerűek a módszereik. Ha nem egyértelmű a hiba, akkor komolyabb eszközparkhoz folyamodnak. Mert az autó náluk nem játék, csak olyan négykerekűt engednek ki a műhelyből, ami teljesen rendben van. És nem is drágák, és márkafüggetlenek és még sorolhatnám tovább az előnyeiket… De utóbbi miatt legalább tényleg sok-sok embernek elérhetők. Nem nagyon van olyan autótípus, amivel ne tudnának szakszerűen mit kezdeni, vagy aminek a problémáját ne ismernék fel, esetleg ne látták volna már pont olyat korábban.

A speckó eszköz, amiről beszéltem (hogy akkor már részletesen is belemenjek az ott szerzett tapasztalataim ismertetésébe), százalékosan mutatja ki az elhasználtságot. Ők ott helyben nagyon érthetően, közvetlenül és kedvesen magyaráznak el mindent, avatnak be a tudnivalókba. Bizonyos százalék alatt már a javítás sem ajánlott, szóval ne vacakoljatok, vizsgáltassátok át a kocsitokat gyakrabban. A lengéscsillapítót is.

A Méta mindenben segít! Nekem a wellness hétvégémet mentették meg, a párommal… Ezer hála és köszönet!