Így űztük mielőtt még lett volna motoros kesztyűnk

Nagyon szeretek motorozni már egészen fiatal korom óta! Tulajdonképpen csak úgy indult az egész, hogy a haveri körben volt egy srác, aki vett magának egy robogót, amit aztán szépen kipróbálhattunk mi is egyszer, amikor éppen összefutottunk. Ekkor döbbentem rá, hogy nekem mennyire tetszik ez az egész és hogy én is szeretnék egy motort, amilyen gyorsan az csak lehetséges. Így aztán megfűztem a szülőket, hogy én is letehessem a kismotoros jogsit, legalább amíg betöltöm a megfelelő kort vezethetek robogót. Nem is kellett szerencsére sokat kérlelnem őket, beadták a derekukat és kifizették nekem a hóbortomat. Talán az járt a fejükben, hogy addig sem olyasmivel töltöm a szabadidőmet, ami káros az egészségre.

Szerencsére nem csak az elszántság de a minimális képességek is megvoltak bennem ahhoz, hogy hamar megszerezzem a papírokat és megvehessem a megspórolt pénzemen az első, lepukkant robogómat. Rögtön elkezdtünk közösen járkálni a városban meg a környező falvakban, úgy éreztük mi vagyunk a világ urai ilyenkor. Igazából az egyetlen probléma az volt, hogy nem volt pénzem- és nagyon a többieknek sem – olyan kiegészítőkre, amiket szívesen láttunk volna magunkon, így például egy motoros kesztyű kifejezetten nagy luxusnak számított a köreinkben, amit jól meg is bámultunk ha jutott valakinek egy. Mi inkább nem is ecsetelném, hogy milyen egyéb kesztyűkkel helyettesítettük a szakmába illőt.

Persze ahogy teltek az évek a társaság szép lassan szétesett és elkezdett külön utakon járni, de a motorozás iránt érzett szenvedély nem csökkent részemről. Azóta nagymotoros jogosítványom is van, ezzel járkálok mindenfelé. Megismerkedtem egy lánnyal, aki szintén szeret motorozni, így szoktunk kifejezetten motoros utazásokat szervezni, amikor csak így megyünk. Szoktak is nézni a hotelben, amikor beállítunk a parkolóba a két motorral az ilyenkor megszokott autó helyett. De hát ez van, őszintén boldoggá tesz engem ez az életforma, ráadásul nagyon sok stresszt tudok levezetni vele, ami jól is jön a mindennapi életben. Ja, és megjegyzem azóta már egy rendes motoros kesztyűre is sikerült valahogy összekuporgatnom, szóval egész jól sikerült ez a kis fejlesztés.