Egy gyerekbarát panziónak mindenre fel kell készülnie

A legtöbb panzió gyerekbarátnak nevezi magát, de igazából nem veszi ezt komolyan. Mármint persze, a legfontosabb, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak játszani a környéken, és az sem árt, ha kifejezetten az ő szórakoztatásukra hozunk létre néhány létesítményt. De az én szememben ez még kevés.

Mit jelent igazán gyerekbarátnak lenni?

Nálunk kint és bent is vannak játékok a gyerekek számára, így bármelyik évszakban, bármilyen időben el tudják magukat foglalni a gyerkőcök. De még ez sem elég.

Vannak animátoraink és pedagógiát végzett alkalmazottaink, akik programokat, játékokat tudnak szervezni akár egész osztályoknak is – de valóban erről szól ez?

A legfontosabb: a szülőbarátság

Elsőre furcsán hangozhat, de a „gyerekbarát” jelző a szülők számára fontos egyedül. Ők akarnak minél kevesebb gondot a gyerekükkel a nyaralás alatt, és nekik a legfontosabb a gyermekeik biztonsága is. Éppen ezért az ő érdekükben szervezünk minden programot, amit fentebb leírtam, de ezen túlmenően még arról is gondoskodunk, hogy bármilyen tárgy, vagy eszköz, amire csak szükségük lehet, a rendelkezésükre álljon nálunk.

Vegyünk egy példát: babakocsi

Nem mindenki teheti meg, hogy egy nyaralás alkalmával még egy babakocsit is begyömöszöljön az autójába a megannyi bőrönd és táska mellé, pedig igazából szüksége lenne rá. Éppen az ő kedvükért egészítettük ki szolgáltatásainkat azzal, hogy akár babakocsit és bérelhetnek tőlünk – amiért cserébe semmilyen felárat sem kell fizetniük, ha 3 napnál többet töltenek nálunk.

Persze egy jó babakocsi nem 2 forintba kerül, és mi nem is engedhettünk meg magunkat, hogy silány minőséget adjunk a vendégeinket. Hosszas kutatás után kiválasztottuk a legmegbízhatóbb weboldalt, ami a legversenyképesebb babakocsi ár mellett kínálta termékeit. Felállítottunk egy egész kis flottát, hogy ha egyszerre többen is élnének a lehetőséggel, akkor se kelljen csalódást okoznunk senkinek se.

Persze mindent babakocsi baráttá is kellett tenni

Önmagában azonban még nem elég 8-10 babakocsit venni: azt is meg kellett oldani, hogy használni tudják. Hatalmas kő esett le a szívünkről, amikor megállapítottuk, hogy a babakocsik átférnek az ajtókereteken probléma nélkül, és hogy a liftben is bőven marad hely mellettük. Az ilyen apróságok rengeteget számítanak, mégsem szoktunk ezekre gondolni elsőre.

Ilyen, és ehhez hasonló kis figyelmességekre gondolok, amikor gyerekbarát és szülőbarát panzióról beszélek. A lényeg az, hogy a vendégeink nálunk valóban gondtalanul pihenhessenek, problémák nélkül, ezért nagyon gyakran nekünk kell helyettük is gondolkodni. Az tény, hogy a babakocsi árakkal nem törődtünk, amikor elkezdtük a vásárlást, de abban biztosak vagyunk, hogy meg fognak térülni a kiadásaink, hiszen azok a vendégek, akik érzik a törődést a panzió részéről, mindig visszajárnak hozzánk.