Egy érdekes beszélgetés a wellnessben

A párommal elmentünk egy hétvégére wellnessezni. Stresszes időszakon mentünk most keresztül, és úgy döntöttünk, megérdemlünk egy kis pihenést.

A hétvége alatt, összeismerkedtünk egy kedves párral, akikkel jót beszélgettünk. Most tervezik felújítani a házukat, és megvitatták velünk, hogy milyen tapasztalataink vannak, mivel mi is nem rég újítottunk.

Mondtam, hogy szerintem a legfontosabb dolog amit cserélni kell mindenképpen, az fűtés. Ugyanis, mi kicseréltük a gáz fűtésű rendszerünket elektromosra, és azóta sokkal komfortosabb a lakás. Szóba kerültek az elektromos padlófűtés hátrányai is. Ezen elvitatkoztunk, ugyanis szerintem nincs neki egy se. Az árát elég gyorsan behozza, mert nem igényel karbantartást, kevesebb energiát használ és a beszerelés is olcsó. Ha úgyis felújítanak, akkor még nem is kell miatta parkettát bontani. Majdnem minden burkolat alatt tökéletesen működik.

Sugárzó hővel működik, vagyis nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül adja át hőt. Így nem kavarja fel a port, és nem is veszik el feleslegesen energia.

De ha mégsem szimpatikus nekik a padlófűtés, választhatnak falfűtést is. Ez sokkal hatékonyabb mint a hagyományos konvekciós rendszerek, és szintén nem nagy munka beszerelni. Interneten keresztül egyszerűen kérhetnek ajánlatot is, hogy lássák azt, melyik megoldás éri meg nekik jobban.

A fűtőszőnyegek, amiket padlóra vagy falra szerelnek, amorf fémötvözetből készülnek. Ez azért jó, egyedi mágnesen teret alkotnak, ami nem zavar be semmilyen készülék működésébe. Nagyon jó kopásállóságuk van, így igen hosszú élettartamúak. És alacsony hőmérsékleten üzemelnek, vagyis nem kell félni esetéleges veszélyes égéstermékektől, pl szén-monoxidtól.

Összességében nagyon jól telt a hétvége. Jót beszélgettük ezzel a kedves párral a wellnessben. Mindig felvillanyoznak az eszmecserék. De a tanulság mindenképpen az, hogy nincsenek az elektromos padlófűtésnek hátrányai. Mindenkinek nagyon ajánlom hogy váltson erre.