A milliós ridikül titokzatos esete

Épp szálló vendég voltam barátnőmmel egy igen neves, azaz luxus wellness szállodában, amikor átéltem ezt a nem mindennapi történést. A wellness lehetőségét egy TV-s műsorból nyertük, nem lesz semmire gondunk, maximum, ha egyéb szolgáltatásokat is igénybe szeretnénk venni. Megérdemeltük már ezt a kis kikapcsolódást, mert mind a ketten szorgosan dolgozunk nap, mint nap. És persze ki ne szeretné, hogy kényeztessék, és csak a minőségi együtt töltött időre kelljen energiát fordítani, amit a kedvesével tölthet. Így indultunk neki 3 napos pihenésünknek, aztán az első nap már nagy meglepetés fogadott.

Első nap

Sok cuccal érkeztünk a szállodába, szerencsére a személyzet készségesen vett el tőlünk mindent, amikor kiszálltunk az autónkból. Ez érthető, hiszen elég neves helyről van szó, ez a legkevesebb, amit az ember a pénzéért kaphat egy ilyen helyen, még akkor is ha nekünk éppen ez nem kerül semmibe. Ahogy beértünk az épületben, nagy fennforgás fogadott a recepciónál. Legalább 4 egyenruhás (rendőr) és több biztonsági ember tanácskozott, mutogatott, fontoskodott. A háttérben egy pár ült a fekete bőrkanapén, és az nő szeméből csak úgy patakzottak a könnyek.

Érdekes fogadtatás, de legalább kimaradunk a buliból, bármi is történhetett, nem keveredhetünk gyanúba. Sikerült odaérnünk a recepcióhoz, és becsekkolnunk. Egy 7. emeleti szobát kaptunk, pont a luxuslakosztály mellett. Jobb lett volna a pompában élni, de aki a kicsit nem becsüli… Így is örültünk, hogy ennyit nyertünk. Elfoglaltuk a szállásunk, még alig pakoltunk ki, amikor kopogtattak az ajtón. A szálloda biztonsági főigazgatója volt. Fel akart tenni néhány kérdést, de mielőtt belekezdett volna, mondtuk, hogy még csak most érkeztünk és láttuk a rendőröket, bármi van, mi nem tudunk semmit. Ekkor beavatott minket, hogy egy nagyon értékes táska tűnt el, érdemes nem is nagyon belefolyni, mert elég befolyásos embereket rövidítettek meg. További kellemes időtöltés kívánt majd tovább állt. Értetlenül álltunk kicsit a dolgok előtt, de tudomásul vettük és próbáltuk kiélvezni a helyzetünk.

Második nap

Miután a kezdeti nehézségeket kihevertük, felvettük a hely ritmusát, felfedeztünk első nap mindent, megszerveztük a mai napi programot, neki is láttunk a kőkemény kikapcsolódásnak. Reggeli programunk a medence mellé vitt bennünket. Ahogy napoztunk a tetőtéri medence mellett és koktélunk szürcsölgettük, azt figyeltük kedvesemmel, hogy egy hawaii mintás lévő férfi milyen jó ízűen váltogatja beszéd partnereit. Mindig tovább állt és egy új emberekkel kezdett csevegni. Furcsálltuk kicsit a dolgot, de úgy voltunk vele, biztosan csak egy közvetlen milliomos, akinek nincs dolga és csak nőzni akar, mert jóformán csak a gyengébbik nem képviselőihez ment oda.

Miután meguntuk, a napfényt elmentünk ebédelni. Akár hiszitek akár nem, ott is ott volt az a fura fazon és csinálta az addigi tevékenységét. A barátnőm kiment a mosdóba. Én addig gyanútlanul nyomogattam a telefonom. Mikor vissza jött mondta, hogy hozzá is odament a fazon, és próbált flörtölni, de amikor megtudta, hogy tegnap érkeztünk tovább állt. (Gondoltam magamban, hogy biztos a többes szám miatt állt arrébb, és büszkén mosolyogtam magamban.)

Ebéd után folytattuk a wellness programokat kifulladásig. Egy két helyen fel-fel bukkant az emberünk, akit már csak úgy neveztünk, hogy kopó, mert olyan volt, mintha faggatózna. Barátnőm se érezte az igazi szándékot, amikor közeledni próbált, de hát ki tudja… Vannak fura emberek.

Harmadik nap.

AZ utolsó nap. Sajnos holnap reggel már reggel 10-ig el kell hagynunk a szobánk, de egyáltalán nem búslakodtunk, mert kifejezetten kellemesen éreztük magunkat. A tegnapi kört jártuk be majdnem, kisebb változtatásokkal, viszont nem igazán láttuk a tegnapi fószert. Gondoltuk hazament, vagy valami ilyesmi, legalább nem lábatlankodott mindenhol. Egy nyugodt hangulatos nap volt, nem történt semmi extra.

Kijelentkezés

Reggel már 8-kor felkeltünk, hogy időben el tudjuk hagyni a szobánk. Minden rendben ment, leértünk a hallban, ahol ott állt 2 rendőr és a tegnapi ”Kopó”, plusz egy bilincsbe vert nő. A mellettünk állókat kérdezgettük, mi történik most itt pontosan. Kiderül, akire úgy felfigyeltünk tag, egy magánnyomozó volt, aki csak a munkáját végezte. Úgy látszik elég alaposan és diszkréten, mert a nőcskék szépen kitálalhattak neki, ha meg lett a bűnös. Csodálkoztunk, hogy az országban is van ilyen szakma, és nem csak az amerikai filmekben.

Sikeresen elhagytuk a szállodát. Barátnőm a kocsiban elkezdett magánnyomozók után keresni az országban, mert érdekelte a téma, hogy milyen áron dolgoznak, mit és hogyan csinálnak. Egyszerűen nem tudtuk elképzelni ezt a tevékenységet idehaza, hiszen a jogi rendszerünk nem a legéletképesebb. Rá is talált a Haiszky Magánnyomozó Iroda Budapestre. Elsősorban az árára voltunk kíváncsiak, még is mennyiért dolgozik egy magánnyomozó. Egész szép órabért találtunk az oldalon, bár az oldalon fel volt tüntetve, hogy kik szokták elsősorban igénybe venni a szolgáltatást. Szóval ritka lehet az amikor a nyolcadik kerületből Marika néni felbéreli, hogy úgy gondolja a lányát csalja a férje, derítse ki igaz-e. Mindenesetre elég jópofa kis szolgáltatás szívesen igénybe venném egy egyszer.

Ami a legjobban tetszett benne nekünk az az volt, hogy feleségével dolgozik, aki ügyvéd, és ugye a társa is. Ami azt jelenti, hogy nem csak kinyomozni lehet valamit, hanem azonnal pert is indítani, ha olyan az ügy. Ez egy fantasztikus párosítás!

Barátnőmmel eljátszottunk a gondolattal mi lenne, ha mi is ilyenbe fognánk. Bár nem vinnénk túl sokra, mert én villanyszerelő vagyok, ő pedig műkörmös. Maximum az elrontott körmös gépek esetét tudnánk felderíteni. Mindenesetre jól szórakoztunk ezen, de ha valakinek igazi magánnyomozóra van szüksége, forduljon bizalommal a Haiszky magánnyomozó Irodához!